Ingrediënten:8 á 10 kruimige aardappelen |
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en pak een grote pan.
Doe de aardappels in de pan en zorg dat ze net aan bedekt zijn met water.
Doe de boerenkool bij de aardappels en de worst bovenop de boerenkool. Zet de pan op het vuur. Het duurt ongeveer 20 minuutjes voordat de aardappels en de boerenkool gaar zijn.
Na 15 minuten kunnen de spekjes worden gebakken. Zorg dat ze lekker knapperig zijn.
Als de aardappels gaar zijn (check even door erin te prikken, zijn ze zacht dan zijn ze gaar), haal je de worst uit de pan en doe je de spekjes erbij. Je kunt de worst het beste in aluminiumfolie bewaren.
Smelt een half pakje boter in dezelfde pan als je de spekjes in hebt gebakken.
Doe de tenen knoflook (ontvelt) erbij en laat dit een beetje bakken. Zorg dat de boter niet aanbrandt.
Stamp de aardappels, boerenkool en de spekjes door elkaar. Als de aardappels te droog zijn, kun je er een klein scheutje melk doorheen doen. Zet de boerenkool nog even terug op een laag vuurtje, jus in een kommetje en de worst op een plankje.
Eet smakelijk!
- Login of registreer om te kunnen reageren