Mijn meest recente pot

Op deze pagina staat mijn tot dusver laatste schaakpartij.

Ik ben inmiddels gestopt met clubschaak!! Teruglopende resultaten door slechte concentratie, onbegrijpelijke oversights en waanzinnig slecht rekenen hebben mijn enthousiasme tot onder het nulpunt doen kelderen. Alles versterkt door diverse factoren zoals het afbrokkelen van de externe competities, vals spel, de ware wereldkampioen die geen zin meer heeft zijn titel te verdedigen, de wereldschaakbond die in Russische handen is, en het verbod op spelen in de competitie met een horloge om (tsja....de smartwatch had ik even gemist)

Wellicht is het een elitair idee, dat het voorheen edele schaken een spelletje voor kinderen is geworden! Op de site van mijn voormalige onderbond is het jeugdnieuws ten koste van dat van de senioren gepromoveerd naar het linkerrijtje. En bekijk daar ook eens de agenda. Boordevol jeugdtoernooien (waar ik niet aan mee mag doen) en héél weinig senior-activiteiten (waar al het óh zo talentvolle grut wél aan mee mag doen).

Tegenwoordig richt ik mij op internet-tactics (Chess24, Lichess, Chessbase en Chess.com) en internet-chess960 op Lichess. Misschien zal ik in de verre toekomst zo nu en dan een toernooitje spelen?! De schaakradertjes willen wel blijven draaien!.

Als je de behoefte voelt én je bent ingelogd, dan kan je een reactie op deze pagina achterlaten.

Als je graag in het verleden duikt, dan kan je voor ál mijn partijen naar 'My 1128 memorable games' gaan, maar ook daarvoor geldt dat je ingelogd moet zijn.

Tags:

Reacties

Sympathiek van Siem om 2x in dezelfde truc te trappen. Ook meneer Boerkamp was zo aardig het je niet al te moeilijk te maken. Zonde van de 0 van gisteren. Succes de komende dagen!