Borsjt

Borstj

Russische bietensoep voor een 5 liter pan

(dit recept is gemaakt door een Russische vrouw)

Benodigdheden

  • 2 rode bieten
  • 2 aardappels
  • 2 winterwortelen
  • 2 ui
  • 300 ml tomatenpasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 liter vleesbouillon
  • ¼ (witte/chinese) kool
  • zonnebloemolie
  • 1 laurierblaadje
  • zwarte peper ( 5 korreltjes)
  • zout (naar smaak)
  • dille (3 gesneden eetlepels)
  • peterselie (3 gesneden eetlepels)
  • bekertje zure room (125gr)

De bereiding:

  1. Maak een bouillon van vlees.
  2. Schil de aardappelen en snijdt deze in kleine reepjes of blokjes en voeg ze in de bouillon.
  3. Bieten, wortelen en ui in reepjes snijden en in een (wok)pan in de olie aanbakken op hoog vuur.
  4. Voeg de tomatenpasta, 1 theelepel suiker, peper, zout (op smaak) toe, leg een deksel op de (wok)pan en laat deze 15 minuten stomen ( af en toe roeren).
  5. Voeg de gestoomde groenten in het bouillon toe en breng het aan de kook.
  6. Snijd de kool in dunne reepjes en voeg deze toe.
  7. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg fijn gesneden knoflook en kruiden toe en breng het op smaak met zout .

Laat de borsjt 15 min. staan.

Serveer de soep met een dotje zure room en vers gesneden kruiden.

Eet smakelijk!

Tags:

Reacties

Bieten koken in teveel water?