Russische bietensoep voor een 5 liter pan
(dit recept is gemaakt door een Russische vrouw)
Benodigdheden
- 2 rode bieten
- 2 aardappels
- 2 winterwortelen
- 2 ui
- 300 ml tomatenpasta
- 3 teentjes knoflook
- 3 liter vleesbouillon
- ¼ (witte/chinese) kool
- zonnebloemolie
- 1 laurierblaadje
- zwarte peper ( 5 korreltjes)
- zout (naar smaak)
- dille (3 gesneden eetlepels)
- peterselie (3 gesneden eetlepels)
- bekertje zure room (125gr)
De bereiding:
- Maak een bouillon van vlees.
- Schil de aardappelen en snijdt deze in kleine reepjes of blokjes en voeg ze in de bouillon.
- Bieten, wortelen en ui in reepjes snijden en in een (wok)pan in de olie aanbakken op hoog vuur.
- Voeg de tomatenpasta, 1 theelepel suiker, peper, zout (op smaak) toe, leg een deksel op de (wok)pan en laat deze 15 minuten stomen ( af en toe roeren).
- Voeg de gestoomde groenten in het bouillon toe en breng het aan de kook.
- Snijd de kool in dunne reepjes en voeg deze toe.
- Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.
- Voeg fijn gesneden knoflook en kruiden toe en breng het op smaak met zout .
Laat de borsjt 15 min. staan.
Serveer de soep met een dotje zure room en vers gesneden kruiden.
Eet smakelijk!
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Borsjt
Bieten koken in teveel water?